Bert-Jan.com

 Schone mail Wed 18 Aug 2004
Na een testperiode van een maandje op m'n servertje thuis heb ik het mailsysteem Qmail in gebruik genomen. De grote voordelen van dit systeem (mits geinstalleerd via de beschrijving op Qmail Rocks) is dat alle maildomeinen en -boxen via een (niet prachtig maar goed genoege) webinterface zijn te beheren, en de eenvoud waarmee extra programma's er in 'geplugd' kunnen worden. De qmailrocks-installatie bevat o.a. SpamAssassin en Clam anti-virus, beiden net als qmail zelf gratis open source pakketten.
Clam komt met een automatische update tool die gemakkelijk kan worden ingesteld om 's nachts updates te downloaden. Al vanaf het eerste gebruik ervan is mijn mailbox totaal virusvrij.
SpamAssassin is ook simpelweg fantastisch. Je moet er even de moeite voor nemen hem te 'trainen' (via een tooltje spam 'voeren' zodat hij ervan kan leren) maar eenmaal getraind is het verschil onmiskenbaar: in mijn geval is de spam afgenomen van 20-30 per dag tot een enkeling hier en daar.
De installatie wordt afgerond met QmailAnalog, die elke nacht een keurig rapportje mailt van alle mailactiviteit van de afgelopen 24 uur gevolgd door de globale activiteit sinds de installatie. Zo kan je je elke dag verkneukelen aan de melding dat er weer honderden (!) virussen en spambericht zijn onderschept. Allemaal zooi die niemand te zien zal krijgen, en dat allemaal volautomatisch.
Geen peperdure pakketten of 30 windows updatejes per dag om je enigszins veilig te wanen maar prachtige (niet mooi maar het werkt wel) gratis open software.
Terug naar nieuws 
jessica  
hoi bertjan en wil je met me of niet soirry ik wil niet met je ik wil met rofl dat is nee lekkerding en groetjes van jessica van vso 1
19 years ago
Bert-Jan  
Jessica van vso 1?
Ik denk dat je de verkeerde Bert-Jan voor je hebt...
19 years ago
Naam
E-mail
Website
Bericht

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3