Bert-Jan.com

DutchCowboys beste techblog Sun 27 Feb 2005
DutchCowboys heeft bij de Dutch Bloggies de prijs voor beste techblog gewonnen !
Als technische man van DutchCowboys, verantwoordelijk voor de software zelf, voel ik me in het bijzonder vereerd.
reacties (1)
Server upgrade Sat 12 Feb 2005
Na 3,5 jaar op een p2-450 te hebben gedraaid, en de afgelopen twee maanden een dual p2-450, is er nu eens een flinke upgrade aan de server: een p4-1700.
Gisteravond aan het klussen geweest in de serverruimte in Amsterdam. Het geplande uurtje viel vies tegen: het werden er drie. De scsi schijven wilden niet meewerken en bleven de scsi bus resetten. Kennelijk zijn er toch wel wat essentiele verschillen dus Adaptec en Tekram controllers... en tussen verschillende generaties scsi schijven. Ultra2-LVD is niet zomaar Ultra2-LVD, al ben ik dat nu pas voor het eerst tegengekomen, met mijn eerste Tekram controller. Na een hoop reboots en pielen met jumpertjes vond ik de oplossing: de DiffSense jumper. Toen werkte het eindelijk wel goed. Geen vreemde bus resets meer maar mooi schoon opstarten.
Nog...
reacties (0)
Het fundamentele probleem van Desktop Linux Sun 31 Oct 2004
Keuze. Veel te veel en waarom?
Er zijn tientallen verschillende distro's en volgens mij is er niemand die precies weet wat de verschillen zijn er waarom er zoveel mensen zijn die zich geroepen voelen het wiel keer op keer opnieuw uit te vinden. In mijn zoektocht naar een geschikte vervanger voor Windows op mijn desktop ben ik keer op keer moedeloos en teleurgesteld geeindigd met het verwijderen van de complete installatie. Af en toe kijk ik op een forum als Gathering of Tweakers naar screenshots van non-Windows OS'en. Er komen de meest prachtige creaties langs die me regelmatig weten te inspireren om weer eens een linuxje uit te proberen.
Maar het gebeurd me niet meer. De laatste keer dat ik na een paar uur gewerkt te hebben aan dat excuus wat voor 'alternatief voor Windows' door moet gaan...
reacties (0)
Schone mail Wed 18 Aug 2004
Na een testperiode van een maandje op m'n servertje thuis heb ik het mailsysteem Qmail in gebruik genomen. De grote voordelen van dit systeem (mits geinstalleerd via de beschrijving op Qmail Rocks) is dat alle maildomeinen en -boxen via een (niet prachtig maar goed genoege) webinterface zijn te beheren, en de eenvoud waarmee extra programma's er in 'geplugd' kunnen worden. De qmailrocks-installatie bevat o.a. SpamAssassin en Clam anti-virus, beiden net als qmail zelf gratis open source pakketten.
Clam komt met een automatische update tool die gemakkelijk kan worden ingesteld om 's nachts updates te downloaden. Al vanaf het eerste gebruik ervan is mijn mailbox totaal virusvrij.
SpamAssassin is ook simpelweg fantastisch. Je moet er even...
reacties (2)
Eindelijk draadloos Thu 03 Jun 2004
Het begon te lijken op een trend die me nog wel een tijdje zou ontgaan... maar nu is het er dan eindelijk van gekomen: Bertje is wireless!
Via de zaak heb ik een leuk tablet pc'tje gekregen (soort mini-laptop met touchscreen) en daar zit een wireless netwerkcontrollertje in. Daar heb ik maar meteen een zgn. accesspoint (foto) bij gehaald om optimaal gebruik te maken van deze smakelijke technologie. Een laptopje had ik ook niet echt op het oog maar nu ik er toch eentje heb is het best leuk. 's ochtends wakker worden en even wat nieuws of email lezen voordat je onder de warme dekens vandaan komt is aangenamer dan ik het me had voorgesteld.
In een gelukkige samenkomst van omstandigheden kwam vlak na de laptop ook mijn nieuwe boek over Samba-3 binnen. Samba is een prachtig stukje software die...
reacties (1)

« vorige volgende »

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3