Bert-Jan.com

favicon.ico Sat 06 May 2006
Het komt bij veel sites voor dat wanneer je ze inlaadt (bv. in Firefox) of ze bookmarked (bv. Internet Explorer) dat er een heel klein plaatje met een logo naast de naam van de site komt te staan. Zo'n icoontje is een speciaal plaatje, genaamd favicon.ico, dat op die site wordt aangeboden.

Een .ico is geen 'normaal' formaat zoals jpg of gif, maar een speciaal formaat dat uitsluitend voor icoontjes is bedoeld. Om zelf ook zo'n plaatje te maken was voorheen een speciaal programma nodig waarin je ze pixel voor pixel moest tekenen.

Nu is er echter een veel makkelijkere manier om een bestaande afbeelding te converteren naar een favicon. Op de site FavIcon from Pics kan je elke willekeurige afbeelding uploaden, die automatisch wordt omgezet naar...
reacties (0)
Benzine, best handig Wed 15 Mar 2006
Het is maandagochtend, tijd om te vertrekken naar de zaak. Er zit nog weinig benzine in m'n motor dus ik zal onderweg even moeten tanken. Een paar kilometer verderop voel ik eens aan mijn jas en shit, ik heb geen portemonnaie bij me !
Het leed valt wel mee, ik heb nog genoeg om op de zaak te komen, dan kan ik daar wel even wat geld van een collega lenen. Gerust rij ik verder en arriveer op de zaak.
Een van mijn collega's leent me €20,- zodat ik op de terugweg wat benzine kan halen.
Dan wordt het ineens echt spannend: ik vergeet even dat ik nodig moet tanken en rij langs de eerste pomp !
Oww plantenbak... en ja hoor, een paar kilometerop is het sputter sputter zucht en kom ik na 200 a 300 meter uitrollen op de vluchtstrook tot stilstand, onder een grote betonnen voetgangersbrug.
Aan de...
reacties (0)
Dat kan kleinerrr Wed 23 Nov 2005
Sinds een week ben ik de trotse bezitter van een Mac Mini, de kleinste computer die Apple bouwt :)
Al jaren maak ik er een sport van met zoveel mogelijk verschillende besturingssystemen te spelen. Windows, verschillende smaken Linux (waarvan Slackware de favoriet), OpenBSD, FreeBSD (moet 6.0 nog gaan proberen maar 5.4 was best interessant), en nu de grote missende schakel: het enige besturingssysteem dat niet op een normale pc kan draaien: Mac OS X (10.4 om precies te zijn).

De eerste impressie begon al meteen goed: de bijbehorende bluetooth muis (zonder knoppen, heel grappig, je drukt de hele muis in als een knop) & keyboard (met 16 functietoetsen en zonder Num&ScrollLock) worden automatisch herkend en 'aangesloten'. Geen gezeur met pairing of dat soort onzin, gewoon werken. Zo...
reacties (0)
Mijn favoriete programma Sun 30 Oct 2005
Geen browser, emailprogramma, IM proggie of code-editor, allemaal programma's die het leven veraangenamen voor een webdeveloper, maar allemaal maar bijzaakjes.
Wat is nou het programma waarmee je de dag kan doorkomen, die altijd voor je klaarstaat en je weer omhoog trekt als je er even geen zin meer hebt...?

FORTUNE

De meesten zullen er nog nooit van hebben gehoord, maar het is een simpel programmaatje die in de meeste Linuxen zit ingebouwd, en iedere keer als je inlogt (of hem gewoon opstart) krijg je een uitspraak uit zijn enorme database met grappen en wijsheden. Nu kreeg ik weer zo'n ontzettend grappige (terwijl ik al in een prima bui was) en ik dacht die ga ik op m'n log zetten...

"I was drunk last night, crawled home across the lawn. By accident I put the...
reacties (0)
Het gaat goed met DutchCowboys Fri 21 Oct 2005
Sinds vandaag heeft DutchCowboys van Google een pagerank 6 gekregen.

Best leuk om te zien hoe een hobbyproject steeds serieuzer wordt...
reacties (0)

« vorige volgende »

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3