Bert-Jan.com

 Kleine aanpassingen Wed 10 Mar 2004
Ik heb er een hekel aan op webpagina's fullscreen te draaien. Als multi-head user (2 schermen op het moment, 3 ligt in het verschiet maar ik heb nog geen derde 17" monitor) ben ik erg gewend en gehecht aan maximale ruimte op mijn desktop. Op allerlei manier probeer ik zoveel mogelijk diepte en vrijheid te creeëren op mijn scherm, met de achtergrond van deze site bijvoorbeeld. Dat, gecombineerd met mijn wens om altijd 800x600 compatible site te bouwen, heeft ertoe geleid dit weblog 770 breed te maken; sommige mensen kunnen niet meer weergeven (schijt aan eigenlijk) en nu kan ik m'n browser op het formaat laten waarop ik hem gewend ben.
Voor optimale weergave raadt ik overigens Mozilla aan, mijn favoriete browser. Als sinds de release van versie 1.0, zo'n slordige 2 jaar geleden, is het mijn primaire browser. Voorheen was ik die-hard Internet Explorer gebruiker maar ik heb mijn leven gebeterd :)
Mozilla is echt een zwaar superieure browser. Om te beginnen al door de mensen die hem ontwikkelen: een grote groep open-source en dus open-minded ontwikkelaars. Niet die bekrompen Microsoft insteek en ook geen 85 patches per maand voor de schijnbaar onophoudelijke stroom beveiligingslekken. Vreselijke gedachte, die miljoenen pc's die dankzij IE voor het oprapen liggen voor hackers.
Outlook Express komt er bij mij ook niet meer in. Die heeft z'n eigen gat gegraven door niet lang nadat ik met Mozilla ben gaan browsen mijn zorgvuldig opgespaarde mail van sinds mijn begin op internet (bij elkaar zo'n 6 jaar email) compleet te vernietigen. Alles was op een ochtend, nadat mijn pc bij uitzondering eens een hele nacht had aangestaan, gewoon weg. Geen mail meer te bekennen. Laat ik nou net ergens middenin een verbouwing van mijn Linux fileservertje hebben gezeten en even geen backup van de store folder hebben... grr...
Maar gelukkig komt de Mozilla suite met een uitstekende mailclient waar ik sindsdien ook onafscheidelijk van ben. Er zit zelfs al een tijdje een zgn. Bayesian (ofzoiets) spamfilter in; een spamfilter die je kan trainen. Microsofters mogen eerst een vermogen voor Office 2003 neerleggen voordat ze dat krijgen :P
Terug naar nieuws 
Henk   http://www.dutchcowboys.nl
Mij oude en coorla niet vertrouwen ie explorer 6.0 verdomd het om plaatjes in gif en jpg te downloaden. Het ergelijke ding maakt er een bmp van. BJ heeft gelijk (hmmm alweer ;-O) Mozilla doet het ook op dit vlak beter. Wie vertelt het Bill ??
19 years ago
Naam
E-mail
Website
Bericht

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3