Bert-Jan.com

 Dat kan kleinerrr Wed 23 Nov 2005
Sinds een week ben ik de trotse bezitter van een Mac Mini, de kleinste computer die Apple bouwt :)
Al jaren maak ik er een sport van met zoveel mogelijk verschillende besturingssystemen te spelen. Windows, verschillende smaken Linux (waarvan Slackware de favoriet), OpenBSD, FreeBSD (moet 6.0 nog gaan proberen maar 5.4 was best interessant), en nu de grote missende schakel: het enige besturingssysteem dat niet op een normale pc kan draaien: Mac OS X (10.4 om precies te zijn).

De eerste impressie begon al meteen goed: de bijbehorende bluetooth muis (zonder knoppen, heel grappig, je drukt de hele muis in als een knop) & keyboard (met 16 functietoetsen en zonder Num&ScrollLock) worden automatisch herkend en 'aangesloten'. Geen gezeur met pairing of dat soort onzin, gewoon werken. Zo hoort het. Je voelt je meteen welkom. Deze computer gaat je niet lastig vallen met allerlei gereutel, deze wil gewoon aan het werk.
Na een eenvoudige registratieprocedure wordt er meteen even gechecked voor updates. Er zijn er een handjevol, zo'n 40MB. Ik laat ze maar meteen installeren. 10 minuten en een snelle reboot later zijn we klaar om aan de slag te gaan. Internet werkt al via het netwerkje hier (dhcp is geweldig), dus je gooit een Safari open en komt op de startpagina van Apple.

Later meer...
Terug naar nieuws 
Naam
E-mail
Website
Bericht

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3