Bert-Jan.com

 Benzine, best handig Wed 15 Mar 2006
Het is maandagochtend, tijd om te vertrekken naar de zaak. Er zit nog weinig benzine in m'n motor dus ik zal onderweg even moeten tanken. Een paar kilometer verderop voel ik eens aan mijn jas en shit, ik heb geen portemonnaie bij me !
Het leed valt wel mee, ik heb nog genoeg om op de zaak te komen, dan kan ik daar wel even wat geld van een collega lenen. Gerust rij ik verder en arriveer op de zaak.
Een van mijn collega's leent me €20,- zodat ik op de terugweg wat benzine kan halen.
Dan wordt het ineens echt spannend: ik vergeet even dat ik nodig moet tanken en rij langs de eerste pomp !
Oww plantenbak... en ja hoor, een paar kilometerop is het sputter sputter zucht en kom ik na 200 a 300 meter uitrollen op de vluchtstrook tot stilstand, onder een grote betonnen voetgangersbrug.
Aan de andere kant van de berm loopt een weggetje met daaraan een aantal boerderijen. Ik denk ach, laat ik daar eens gaan vragen of ze een paar liter hebben. Ik schaamde me al genoeg dat dit gebeurd was, dat wil ik niet ook nog eens aan een berger uit willen leggen die natuurlijk zijn lach niet kan inhouden.

Ik loop naar de voordeur van de eerste boerderij. Men ziet me aankomen en de man des huizes stapt naar buiten. Hij zat net te eten en beetje nors zegt hij 'Goedenavond'. Ik leg uit dat ik zonder benzine sta, en vraag of hij misschien wat voor me heeft. Hij loopt voor me uit naar de schuur en pakt een, twee, drie jerrycannetjes, allemaal leeg. De volgende schuur, nog vier jerrycans, ook geen spetter. Oeps. Hij verontschuldigt zich er (uiteraard) niet voor, maar zegt dat hij maar snel weer eens wat moet gaan halen. Maar niet nu. Ik dank hem voor de moeite en zeg dat ik eens bij zijn buurman ga vragen.

Bij de volgende boerderij wordt ik hartelijk ontvangen en leg ik met het schaamrood op de kaken wederom de situatie uit. Meneer meent nog wel wat te hebben en loopt zijn schuur. Een minuutje later komt zijn met lege handen terug; hij kan ook niks vinden. Hij biedt echter wel aan om wat te gaan halen want een paar honderd meter verderop is een industrieterrein waar hij het kan halen. Dat zou mooi zijn !
Wederom loopt hij naar zijn schuur om een jerrycan te halen, blijft en paar minuten weg en komt dan teruglopen met een kleine jerrycan in zijn handen. Al klotsend zet hij hem even neer: er zit nog een paar liter in ! 'Maar', waarschuwt hij, 'dit is kettingzaagbenzine, een mengsel met 1/50 olie er doorheen.' Aha, tweetaktbenzine, wist ik nog van mijn eerste motor. Ach, denk ik, het is maar voor een paar kilometer. Het zal wel stinken maar lijkt me niet echt schadelijk. Voor de zekerheid bel ik even m'n vader die daar veel verstand van heeft, en hij zei precies hetzelfde.
Met de jerrycan onder de arm wandel ik terug naar de motor en gooi en een scheutje in. Even starten...starten...vroem !
Ik zet hem weer uit en breng de jerrycan met nog wat benzine erin terug en dank hem hartelijk voor de hulp. Er stond nog een ding in de weg: ik had alleen die twee tientjes bij me dus kon hem geen geld geven. Staat ook zo lullig, wisselgeld vragen bij een vriendendienst. Hij wilde echter niks weten van een betaling en stuurde me op mijn weg.
Een paar kilometer verder ben ik bij afslag Meerkerk, en daar is een TinQ. Yes ik heb het gehaald, en neem de afslag. Onderaan de afslag, op te rotonde, schiet me ineens te binnen: TinQ is een onbemande pomp en daar kan je alleen met plastic betalen. Terug te snelweg op dan maar, en hopen dat ik de volgende pomp haal. Dat lukte op het nippertje, en met 14,5L verse benzine rij ik rustig naar huis toe, waar ik hartelijk word uitgelachen :)
Twee dagen later ben ik doosje bonbons gaan brengen. Ik wist niet welke straat het was dus ben ik maar op de aso-manier gegaan: op de vluchtstrook parkeren en over de vangrail klimmen.
Verbaasd wordt de deur geopend en ik overhandig het doosje. 'Dat had niet gehoeven, maar ik vind het erg leuk. Liep hij een beetje op die benzine?' 'Was onder de rijden niks van te merken, alleen stationair stinkt het nog een beetje maar dat verdwijnt snel genoeg.'
Terug naar nieuws 
Naam
E-mail
Website
Bericht

Twitter

Recent nieuws

Recente reacties

Zend Certified Engineer PHP 5 Zend Certified Engineer PHP 5.3